Sweet Hot Chicken
4 personen
Benodigdheden:
1 groot blik perziken ( +/- 850 gr.)
1 theelepel sambal
2 eetlepels ketjap manis
500 gr. kipfilet
2 grote uien
boter om de ui te fruiten
1 klein blikje tomaten puree
1 maggi vleesbouillon blokje
Maïzena of allesbinder
Maïzena of allesbinder
Rijst voor 4 personen en of stokbrood
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Bereiding "Sweet Hot Chicken":
* Laat de perziken uitlekken maar vang het vocht op.
* Doe het vocht van de perziken samen met de sambal & bouillonblok & ketjap in een pan en breng dit aan de kook.
* Snij de kip in blokjes.
* Als het vocht kookt de kip blokjes erbij en 20 minuten laten mee koken.
* Ondertussen de ui snipperen en in een aparte pan fruiten.
* Bij de laatste 10 minuten de gefruite ui en tomatenpuree toevoegen aan de kip.
* Perziken in blokjes snijden
* Bij de laatste 5 minuten de perzik blokjes toevoegen aan de kip en zachtjes laten mee koken.
* Mocht de “Sweet Hot Chicken” nog te dun zijn dan kan deze licht gebonden
worden met maïzena of allesbinder.
Wees voorzichtig met de sambal, door de combinatie met het zoete vocht van de perziken wordt het gauw te pittig.
Serveren met rijst en of stokbrood.
Eet smakelijk.
Reacties
Een reactie posten